Ingunn Judith Moen Reinsnes: halit

Ingunn Moen Reinsnes er født 1960 i Bodø og er utdannet ved Oslo tegne- og maleskole. Hun har hatt separatutstillinger på mange steder i Norge og er representert i flere offentlige samlinger. I tillegg har hun røtter i den samiske befolkningen i Vesterålen på sin mors side og i Steigen på sin fars side.
November 2015 til mai 2016
27.11.2015 
Ingunn Moen Reinsnes

Ingunn Moen Reinsnes’ kunst beskrives blant annet slik:

(…) hennes malerier skapt ut av møtet med og opplevelsen av nærlandskapet i Vesterålen der hun bor og arbeider, samt i opplevelser fra reiser i fremforalt Svalbard og de arktiske områdene. Ut fra disse inspirationskildene har Reinsnes funnet og utarbeidet en egen pregnant og eksakt estetikk, et maleri med varsomt stiliserte motiv, med økende grad av abstraksjon, med repetisjon og variasjon som konstanter, med en nøyaktig palett, ofte nær det monokrome, gjerne i hvite og blåe nyanser.

Jan- Erik Lundstrøm, direktør ved Samisk Senter for Samtidskunst

Hun sier selv:

Om mine arbeider.

I Vesterålen hvor jeg bor og arbeider, og på reiser jeg foretar i nordområdene, Nord-Norge, Svalbard, Island og nord Russland, finner jeg inspirasjon til å male naturens vesen som jo også bor i mennesket. Vår egen dødelighet blir tydelig i møte med denne overveldende arktiske natur. Jeg lytter til naturen og prøver å kommunisere med lerretet. Når strøket er satt er det bestemt. Bruker helst kniv og jobber relativt fort. Dette er heller zen-buddistiske øvelser enn ren kopiering av naturen.

Jeg har røtter både i den kystsamiske og den norske befolkningen i Steigen og Vesterålen. Begge disse folkegruppene var avhengige av hva de kunne høste av naturen, spesielt samene. Men som kjent taper samene sin kultur gjennom assimileringa. Som parallell til denne nesten tapte kulturen ser jeg menneskets overgrep av naturen.

 

Som billedkunstner ser jeg det som min plikt og mitt ønske å arbeide med denne problematikk

Kontaktinfo:

Ingunn Moen Reinsnes

Lamarkveien 54

8400 Sortland

t.elf. 763 03585

E-post: ingunnjmr@hotmail.com

http://www.123hjemmeside.no/reinsnes

 

Kontaktinformasjon:

Spørsmål rettes til Galleriansvarlig

Andre utstillinger