Sergey Gavrilov

ČSV på Galleri Várdobáiki
Vår 2014
16.05.2015 
- 1.11.2015
Sergey Gavrilov

Sergey Gavrilov er 29 år gammel og kommer fra Lujávri, Kolahalvøya, Russland. I 2009 begynte han å fotografere. Han sier: Påskefestivalen i Kautokeino var det første jeg fotograferte. Siden har  jeg  fotografert oftere  og oftere. Jeg fotograferer mennesker, konserter, naturen m.m.

Formell kompetanse:

Har egen bedrift; Gavrilov Media, der hovedaktiviteten er fotografering, men også journalistikk og oversetting er noe han tilbyr.

Historielærerutdanning ved Universitetet i Murmansk, Russland, 4 år av 5 års studieprogram.

Nordsamisk og journalistikk ved Samisk Høgskole i Kautokeino, bachelor i journalistikk 2013.

Om utstillingen:

Todelt; bilder og en kort film. På åpningen vil filmen også vises, men ellers i utstillingsperioden vil bare bildene være tilgjengelig.

Tema for utstillingen er ČSV. ČSV har vært en viktig del av samisk historie i noen områder i Sápmi. Siden den gang  er det gått noen år. Mye  er forandret og det er nye slektsledd er kommet til. Derfor er det også viktig å synligjøre det som var så sentralt i sin tid.

Han forteller: Gjennom fotoprosjektet utfordret jeg personene å forklare hvordan de forsto og tolket ČSV i dag. Alle som ble med i prosjektet skrev noen ord, setninger som de syns passet til ČSV. Etterpå fotograferte jeg og slik har jeg 17 portretter.

Andre del av utstillingen er en film som også kalles ČSV. Den omhandler hvordan vi tolker vi de tre bokstavene i dag. Det er forskjellige personer fra forskjellige steder som er med i filmen.

Sergey sier om utstillingen at var ikke mening å lage noe med klare svar, men heller noe som kan inspirere til samtalen og bli kjent med ČSV.

Alle er hjertelig velkommen!

Kontaktinfo Sergey Gavrilov:

Mobil 41077154

Epost: GAVRILOV MEDIA mail@gavrilovmedia.com

www.gavrilovmedia.com www.facebook.com/gavrilovmedia

 

Pressebilde av Sergey Gavrilov: fotograf Jonne Sikku

Kontaktinformasjon:

Spørsmål rettes til Galleriansvarlig

Andre utstillinger