Knut Bårje

Bårjalaš
2008
2.05.2008 
- 11.11.2008
Knut Bårje

Knut Bårje er født og oppvokst i fjærsteinene på Skånland. Han startet sin kunstnervirksomhet med duodji – samisk husflid. Han har gått  3 år på Samernas Utbildningscentrum i Jokkmokk der han spesialiserte seg tredje året innen mønster. Hans duodji har vært stilt ut på festspillene i Harstad og han har hatt en vandreutstilling i duodji som har vært presentert i hele Norden, samt i St. Petersburg. Hans duodji er spredt over hele verden, selv på Cuba fins en guksi (trekopp) som ble kjøpt av en av Castros nærmeste.

I dag jobber Knut mest med maleri. Han er autodidakt, og har gått i lære hos kjente kunstnere som Tor Kvarv og Lars Pirak. Bildene hans har vært utstilt i Nikkaluokta, Jokkmokk og Arjeplog i Sverige, Kjerringøy, Bodø, og i Harstad både på Galleri 3 og festspillene, i Norge. Han har vært festspillkunstner på Márkomeannu samiske festival der han stilte ut både maleri og duodji.

I tillegg til dette driver han med healing og massasje.

Knut Bårje er en allsidig og dyktig kunstner som har mange uttrykksformer. Utstillingen ved Galleri Várdobáiki vil bestå av malerier og fjærpenner av kongeørnfjær med gammeldags pennesplitt.  Den åpnet fredag 2. mai kl. 14.00 med kunstneren selv tilstede. Utstillingen hang til november 2008.

Kontaktinformasjon:

Spørsmål rettes til Galleriansvarlig.

Andre utstillinger

Vår og høst 2010
7.05.2010 
- 1.11.2010